Firma
Spółka EVEGS zalicza się do prekursorów producentów pasteryzowanej masy jajowej w Polsce.
Spółka EVEGS zalicza się do prekursorów producentów pasteryzowanej masy jajowej w Polsce.
Na rynku pasteryzowanej masy jajowej Spółka jest od 1999r., początkowo pod marką Dobropasz-Grupa Rolimpex a od 2003 r pod marką EVEGS Sp. z o.o.
Restrukturyzacja oraz kompleksowa modernizacja przeprowadzona pod nową marką ustawiła zakład w szeregu zakładów dostosowanych do nowych wymagań sanitarno-weterynaryjnych, w konsekwencji czego Zakład został zatwierdzony przez Komisję Europejską do produkcji i obrotu produktami jajczarskimi na rynkach Unii Europejskiej..
Pomimo iż jesteśmy mała firmą stosowane przez nas standardy spowodowały, iż weszliśmy na drogę szybkiego rozwoju i staliśmy się rozpoznawalną marką wzbudzającą zaufanie szerokiego grona odbiorców..
Oferujemy Państwu do sprzedaży wysokiej jakości produkt spełniający wymogi polskiej normy PN-A-86501:1996 Przetwory jajowe chłodzone i mrożone -- Wymagania i metody badań.
Produkty nie zawierają dodatków chemicznych, konserwantów lub tzw. polepszaczy.
Realizujemy proces produkcji poprzez opracowany, wdrożony, udokumentowany i nadzorowany system HACCP wg Kodeksu Żywnościowego , standardów IFS/BRC oraz obowiązujące regulacje prawne. Jesteśmy odpowiedzialni za środowisko.
Zapewnia nam to trwałość biznesową i ma na celu dalszy wzrost zaufania klientów i poszerzenie rynków zbytu, poprawę efektywności firmy oraz wzrost świadomości i odpowiedzialności pracowników, usprawnienie organizacji pracy i komunikacji wewnętrznej.
Zatrudniamy wykwalifikowaną kadrę pracowniczą gotową podnosić swoje kwalifikacje zawodowe przestrzegając etyki i odpowiedzialności za personel.
Prowadzimy systematyczne szkolenia w celu podniesienia świadomości, że bezpieczeństwo produkcji jest najważniejszym celem firmy.
Współpracujemy z dostawcami surowców, którzy mogą potwierdzić, iż ich produkty również spełniają wymogi bezpieczeństwa zdrowotnego.
Prowadzimy systematycznie audity wewnątrz firmy, weryfikujemy i udoskonalamy proces produkcji.
Pasteryzowaną masę jajową w opakowaniach aseptycznych typu bag in box. Opakowania jednostkowe 10 kg, 20 kg. Termin przydatności do produkcji 21 dni.
Pasteryzowaną masę jajową pakowaną w systemie combo. Opakowania jednostkowe 250 kg, 1000 kg. Termin przydatności do produkcji 16 dni.
Pasteryzowaną masę jajową w zbiornikach paletowych Opakowania jednostkowe 600 kg, 1000 kg Termin przydatności do produkcji 8 dni
Masy jajowe wg receptury klienta: np.pasteryzowana masa jajowa z dodatkiem cukru.
Każdy proces produkcyjny jest przez nas drobiazgowo monitorowany, aby mieć pewność najwyższej jakości produktu.
Budujemy partnerstwo z naszymi klientami, dlatego jesteśmy elastyczni w kwestii współpracy.
Odpowiedzialność, rzetelność, zrównoważony rozwój to wartości, które określają, kim jesteśmy i co chcemy robić.
(+48) 32 415 24 42
evegs@o2.pl
ul. Grzonki 3, 47-400 Racibórz